Vsak lastnik spletne strani se dobro zaveda, da je registracija spletnega naslova nujna in osnovna storitev. Kar nekaj vprašanj se porodi tistim, ki imajo vsaj eno spletno stran:

Prihranite pri nakupu domene

  • Kako izbrati pravega ponudnika, ki omogoča registracijo domene?
  • Ali je mogoče domeno prenesti preprosto, hitro in brez dodatnih stroškov?
  • Kje najti najugodnejšo ali celo brezplačno domeno?
  • Katere domenske končnice se da registrirati?
  • Kako zapleten je postopek registracije?

Ponudniki domen in spletnih gostovanj vedo, da vsaka stranka poleg kvalitetne storitve išče tudi najboljšo ceno. Običajno imajo ti ponudniki že v redni ponudbi nizke cene, velikokrat pa jih še dodatno znižajo, kar je vredno vaše pozornosti. Uporabniku prijazne akcije vam lahko prinesejo zelo poceni domeno, v nekaterih primerih pa je registracija celo brezplačna. Običajno so take ponudbe namenjene novim strankam ali takim, ki naročijo registracijo in spletno gostovanje pri istem ponudniku.

Drugi način, kako znižati ceno domene, je z vpisom raznih promocijskih kod, ki so dostopne na spletnih socialnih omrežjih, različnih forumih ali pa kar na spletni strani samega ponudnika. V primeru, da imate več spletnih strani, se ne pozabite pozanimati, kako še dodatno lahko znižate ceno.

Več o tem, kako kupiti najugodnejšo domeno, pa v drugem delu.

Registracija domene
Spletni portal

Vas zanima, kako izbrati ime domene, nad katerim čez leto ali dve ne boste razočarani? Bi radi izvedeli, katera bo prava domenska končnica za vaš novi projekt? Na spletnem portalu Registracija domene boste izvedeli vse o domenah!