Kakšno ime izbrati za svojo novo spletno stran? Preden domeno registrirate, morate zanjo izbrati še ime. Morda sprva izgleda kot enostavna naloga, vendar za preprostim imenovanjem se skriva nekaj pravil, ki jih je treba upoštevati, če želite imeti spletno stran, ki bo dolgoročno uspešna.

  • Ena pomembnejših stvari, ki jo je potrebno upoštevati, je dolžina imena. Običajno si ljudje lažje zapomnijo krajša imena. Vendar, da je ime samo kratko, ni dovolj. Poleg tega je priporočljivo, da je izvirno. Če so vsa imena z eno besedo zasedena, pa izberite takšno z dvema, pozorni bodite le, da bo ime opisno.
  • Če v ime domene nameravate vključiti tudi številke, dobro premislite, kako bi naslov vaše spletne strani povedali po telefonu. Če bodo števila na sredini ali del imena, se lahko kaj hitro zapletete pri posredovanju URL-ja preko telefona.
  • Za boljšo uvrstitev v spletnih iskalnikih in za boljšo prepoznavnost naj bo ime domene v kontekstu z vašo vsebino oziroma z vašo dejavnostjo. Če je vaša poglavitna dejavnost obdelava lesa, je beseda les v domeni verjetno kar dobra izbira.Uvrstitev v spletnem iskalniku
  • Zakupite več domenskih končnic. Najbolj pogoste končnice pri nas so .si, .net, .com, .org in .eu. Tako boste zaščiteni pred konkurenco (saj vam lahko ‘ukrade ime’) in tudi stranke vas bodo lažje našle, saj si nekateri ljudje zapomnijo samo ime domene, končnice pa pogosto ne (in tako poskusijo ravno s temi končnicami, ki smo jih našteli zgoraj).

Ali je ime domene prosto, pa lahko preverite tu.

Plus ekstra nasvet: dobro preverite, pri kom boste registrirali svojo domeno, saj lahko najdete zelo ugodne cene registracij in gostovanj.

Registracija domene
Spletni portal

Vas zanima, kako izbrati ime domene, nad katerim čez leto ali dve ne boste razočarani? Bi radi izvedeli, katera bo prava domenska končnica za vaš novi projekt? Na spletnem portalu Registracija domene boste izvedeli vse o domenah!