Spletni URL ali domena je naslov, po katerem vas bodo potencialne stranke, obiskovalci ali bralci iskali, ko ga bodo vpisali v spletni brskalnik. Proces, s katerim postanete lastnik domene, se imenuje registracija domene.

Na internetu je veliko raznih ponudnikov spletnih storitev, ki v svojo ponudbo vključujejo tudi registracijo domene. Ti ponudniki so spletni registrarji, pri katerih lahko preverite, ali je vaše želeno domensko ime s končnico še vedno prosto oziroma lahko preverite, če ga ni zakupila že kakšna druga oseba.

Domeno lahko registrirate izredno hitro in preprosto. Želeno domeno, ki je še prosta za registracijo, naročite kar preko spleta, in sicer preko posebnega obrazca, ki je na voljo na spletni strani ponudnika spletnega gostovanja. Običajno proces od vas zahteva vaše podatke in e-poštni naslov, na katerega vam potem pošljejo informacije o plačilu. Registracija domene je potrjena, ko je račun plačan. Nato prejmete podatke o domeni in potrjenem lastništvu.

Registracija domene

Za koliko časa registrirate domene, je odvisno predvsem od vas, saj jo lahko registrirate samo za nekaj mesecev ali za več let. Ugodno ceno za registracijo se da običajno dobiti, če pri istem ponudniku spletnih storitev poleg domene zakupite še spletni prostor oziroma spletno gostovanje.

V kolikor imate srečo, lahko na spletu naletite na akcijo ali promocijsko kodo, s katero boste ceno registracije še dodatno znižali ali pa jo boste dobili celo brezplačno. V primeru, da vas karkoli zanima o domenah in sami registraciji, pa lahko brez strahu pokličete ponudnika spletnih storitev, ki vam bo z veseljem odgovoril na kakršnokoli vprašanje.

Registracija domene
Spletni portal

Vas zanima, kako izbrati ime domene, nad katerim čez leto ali dve ne boste razočarani? Bi radi izvedeli, katera bo prava domenska končnica za vaš novi projekt? Na spletnem portalu Registracija domene boste izvedeli vse o domenah!