Ste že kdaj naleteli na izraz premium domena? Pojmujemo ga lahko na dva različna načina, in sicer gre lahko za domeno z odličnim imenom, ki jo je pred nami že nekdo registriral, zdaj pa jo prodaja za mnogo višji znesek, prav tako pa je premium domena lahko ena izmed novejših vrhnjih domen. V današnjem prispevku bomo pod pojmom premium domene obravnavali zanimive domenske končnice, ki jih lahko registrirate za »normalno« ceno in na njih postavite spletno stran.

Morda se vam bo katera izmed njih zdela ravno pravšnja za vaš novi projekt. Dejstvo je, da z izbiro .si ali .com domene zagotovo ne boste tako zelo izstopali, kot lahko izstopate z registracijo ene izmed premium domen, ki v Sloveniji še niso prav pogosto registrirane. Pa vendar se trend počasi spreminja…

Domenska končnica .ninja

NinjaTa končnica je idealna za osebne strani, na katerih želite predstaviti sebe. Zakaj ne bi domena imela nekoliko pridiha humorja? Seveda ni nujno, da za ime domene izberete kar svoje osebno ime, lahko uporabite tudi vzdevek ali kakšen zanimiv pridevnik, npr. kuharski.ninja, spletni.ninja, modri.ninja, …

Domenska končnica .guru

GuruZ vrhnjo domeno .guru je zelo podobno, kot je bilo pri prejšnjem primeru. Zopet lahko uporabite svoje osebno ime ali vzdevek, lahko pa ste tudi bolj domiselni. Z besedo guru označujemo duhovnega vodjo ali učitelja, zato je izbira domenske končnice kot nalašč v primeru, ko se dobro spoznate na določeno področje.

Domenska končnica .me

MeKončnice .me lahko kombinirate na najrazličnejše načine. Za ime domene lahko uporabite tako slovenske kot angleške besede, saj ima beseda ‘me’ v obeh jezikih pomen.

Omeniti je potrebno, da vrhnja domena .me predstavlja eno izmed najbolj popularnih novejših oziroma tako imenovanih premium domen.

Domenska končnica .bar

BarČe imate lokal, ni boljše možnosti, kot izbira domenske končnice .bar. Če bi ga imeli sami, bi definitivno registrirali tudi vrhnjo domeno .bar, saj je priložnost, da si nas obiskovalci hitreje zapomnijo, zares velika. Prav veliko .bar domen v Sloveniji namreč še ni registriranih!

Domenska končnica .center

CenterBoste ustanovili neprofitni center? Imate morda lasten fitnes center, ki bi ga radi predstavili tudi spletnemu občinstvu? Lahko pa tudi postavite portal na domeni informacijski.center in objavljate koristne informacije ali novice. Morda se boljše ideje spomnite sami. Kakorkoli že, možnosti je veliko in le od vas je odvisno, za katero se boste odločili.

Registracija domene
Spletni portal

Vas zanima, kako izbrati ime domene, nad katerim čez leto ali dve ne boste razočarani? Bi radi izvedeli, katera bo prava domenska končnica za vaš novi projekt? Na spletnem portalu Registracija domene boste izvedeli vse o domenah!