Poznate rek »manj je več«? V primeru registracij domen ta rek ne drži, prej velja ravno nasprotno. Več domen kot imate, večja bo vaša prepoznavnost na spletu. A ni vse samo v tem, da kupite veliko število domen. V nadaljevanju preberite, zakaj registrirati več domen in kako kar najbolje izkoristiti njihov potencial.

Različne domenske končnice

Pogosto se podjetje ob vstopu na splet odloči za registracijo domene, ki se končna s končnico .COM ali .NET, če zastopa samo slovenski trg, pa za končnico .SI. A na voljo so številne druge možnosti. Ste vedeli, da je na voljo preko 200 nacionalnih in več kot 1200 tematskih domen? Za hip se ustavimo pri slednjih. Širok razpon končnic vam namreč omogoča, da glede na vrsto posla registrirate tisto, ki vam najbolj ustreza. Poglejmo nekaj primerov:

  • trgovina za male živali: tacka.pet, hisni-ljubljencki.shop, male-zivali.deals;
  • frizerski salon: fru-fru.center, nega-las.man, frizure.fashion;
  • prodaja računalniške opreme: miska.shop, racunalniki-novak.digital, racunalniki.online;
  • marketinško svetovanje: marketing.pro, marketing-svete.agency, marketing-social.media;
  • masažni salon: sprostitev.club, masaze.health, masaze-center.vip.

Navedli smo samo nekaj primerov, možnosti je še mnogo več. Zakaj torej ne bi registrirali več domen?

Glavne prednosti registracije večjega števila domen

1. Grajenje in zaščita blagovne znamke

Ena od glavnih nalog lastnika blagovne znamke je, da učinkovito ščiti njeno identiteto. Tudi na spletu. Eden najbolj znanih primerov je podjetje Google, ki je poleg nosilne domene google.com registriralo tudi domene gogle.com, goglees.com, google.(izberite poljubno nacionalno domeno) itn. Izkoristite možnost in registrirajte čim več domen, ki se navezujejo na vašo blagovno znamko. Uporabite različne izpeljave imena, različne domenske končnice, kot smo jih na primer opisali v prejšnji točki.

Grajenje in zaščita blagovne znamke

2. Preusmeritev vaših domen

S pomočjo večjega števila domen lahko ustvarite odlično mrežo. Uporabnike boste tako z dodatnimi domenami preusmerili na svojo nosilno oziroma glavno domeno. Dodatne domene pa lahko uporabite tudi za ločene predstavitve svojih produktov.

3. Izkoristite tiskarske napake

Z uporabo domen, ki vključujejo namerne tiskarske napake, pridobite določen odstotek ljudi, ki napačno vpiše vašo domeno. Na ta način bodo uporabniki, namesto da bi dobili podstran z napako 404, preusmerjeni na vašo nosilno domeno. Prav tako prikaz podstrani z napako 404 marsikaterega uporabnika odvrne od nadaljnjega iskanja produkta in raje poišče konkurenčnega.

Kot vidite, vam uporaba večjega števila domen prinese vsaj 3 pomembne prednosti. V primeru, da s svojim produktom ciljate na različne trge posameznih držav, pa vam bodo v veliko pomoč nacionalne domene. Slednje na lokalnih trgih veljajo za zaupanja vredne. Z njihovo uporabo se boste na enostaven način predstavili lokalnemu prebivalstvu in na učinkovit način prehiteli svojo konkurenco.

Registracija domene
Spletni portal

Vas zanima, kako izbrati ime domene, nad katerim čez leto ali dve ne boste razočarani? Bi radi izvedeli, katera bo prava domenska končnica za vaš novi projekt? Na spletnem portalu Registracija domene boste izvedeli vse o domenah!