Kako povečati obiskanost spletne trgovine?Ste ponosni lastnik ali lastnica spletne trgovine, vaša glavna težava pa je v tem, da nanjo ne zaide prav veliko obiskovalcev? Če vaša trgovina na spletu še ne obstaja prav dolgo, je to povsem normalno. V kolikor pa se na zeleno vejo poskušate prebiti že nekaj let, pa je vsekakor čas za spremembe.

V današnjem prispevku vam predstavili tri načine, s pomočjo katerih boste na svojo spletno trgovino privabili več obiskovalcev. Ne le to, zanje bo obstajala tudi večja verjetnost, da se bodo iz obiskovalcev pretvorili v zveste kupce.

1. Pri promociji naj vam pomagajo znane osebe

Nekateri posamezniki, strokovnjaki na svojem področju, so v spletnem marketingu tako dobri, da so si na socialnih omrežjih pridobili veliko število sledilcev. Prav tako njihov blog redno spremlja zavidljivo velika skupina ljudi. Raziščite internet in naredite seznam takšnih oseb. Torej tistih, ki so vsaj nekoliko povezani z dejavnostjo, s katero se ukvarjate sami.

Ena izmed možnosti, kako si z njihovo pomočjo zagotoviti večjo spletno prezenco, je na primer ta, da jim pošljete svoj izdelek oziroma jim ponudite svojo storitev. Če jim bo le-ta všeč in se odločijo, da o njem nekaj besed napišejo na svojem blogu ali pa ga vsaj omenijo na socialnem omrežju (npr. na Facebook, Instagram, Twitter, …), jim ne pozabite poslati URL naslova svoje spletne trgovine.

Študije so pokazale, da priporočilo »vplivneža« običajno privede do kar 3x-10x višjo stopnjo konverzije, kot pa če se podjetje oglašuje samo. Zato vsekakor velja izkoristiti omenjen nasvet za povečevanje obiskanosti spletne trgovine.

2. Izkoristite unikatnost tematskih domen

K večji prepoznavnosti podjetja in hitrejšemu grajenju blagovne znamke pripomore tudi domena – tako domensko ime kot končnica. Pomembno je, da se razlikujete od konkurence in na ta način v svoji niši izstopate. Svetujemo vam, da se namesto domene .com ali .net odločite za katero izmed tematskih domen, ki eksponentno pridobivajo na svoji priljubljenosti.

Zakaj ne bi registrirali domene .shop, .life, .boutique, .style, .gifts, .eco, .wine, .shoes ali katero drugo, ki sovpada z vašimi izdelki ali storitvami? Zanimiva domena bo pritegnila dodatne poglede in poskrbela za to, da si jo bodo obiskovalci zapomnili mnogo hitreje.

Preverite na primer spletno mesto driftaway.coffee, prek katere ameriško podjetje prodaja najrazličnejše vrste kave. Se vam ne zdi, da je domena .coffee za njihov posel naravnost idealna? Poleg tega pa je lično oblikovana tudi sama spletna stran, kar še dodatno pozitivno vpliva na večje število zaključenih nakupov.

3. Poskrbite za zanimive in koristne vsebine

Večina spletnih trgovin že uporablja blog. Najverjetneje tudi vaša. Če ga slučajno še ne, je to pravzaprav dobro, saj imate torej še zelo lepo priložnost za izboljšanje poslovnih rezultatov. Prek bloga lahko na svoje spletno mesto privedete še veliko obiskovalcev, ki jih z zanimivimi in koristno zastavljenimi vsebinami prepričate k nakupu.

Glavna težava večine blogov je, da vsebina ni dovolj kakovostna. Da za njo ne stoji skrbno pripravljen načrt z določili, kakšni so cilji posameznih blog zapisov, hkrati pa se tudi ne spremlja, koliko posamezne objave doprinesejo k boljši prodaji.

Preden pričnete s pripravo vsebino, vedno najprej premislite, kaj želite z njo doseči. Ali boste obiskovalce informirali o nečem z vašega področja, ali se boste osredotočili na promocijo svojih izdelkov, morda pa boste zgolj želeli biti v Googlu za določeno ključno besedo uvrščeni čim višje.

Zagotovo bo najbolje, da poskusiti združiti vse troje, seveda pa ne pozabite, da mora biti vsak prispevek zanimiv in koristen. Vanj vključite tudi poziv za nakup, na primer gumb s povezavo do vašega najbolj prodajanega izdelka, kjer si bodo obiskovalci lahko o njem prebrali več in ga tudi naročili.

Registracija domene
Spletni portal

Vas zanima, kako izbrati ime domene, nad katerim čez leto ali dve ne boste razočarani? Bi radi izvedeli, katera bo prava domenska končnica za vaš novi projekt? Na spletnem portalu Registracija domene boste izvedeli vse o domenah!