Ne glede na to, zakaj želite svoje domensko ime, je izbira imena zelo pomembna. Posebej podjetja morajo dobro premisliti, s kakšnim imenom bodo na spletu predstavljala svojo znamko. Ime naj bi bilo kratko, hitro zapomljivo in lahko za vnos v URL vrstico. Lažje bodo ljudje prišli do vaše strani, boljše bo za vas ali vaše podjetje.

Izbira domene in ustrezne domenske končnice

Če imate v lasti podjetje, boste ugotovili, da bližje je domensko ime vaši dejavnosti, bolje za vas bo, saj vas bodo tudi spletni iskalniki avtomatsko pomaknili višje na lestvici iskalnih rezultatov. Prav tako je priporočljivo, da se držite TLD domenskih končnic, kot so .COM, .NET, .ORG in seveda slovenske .SI.

Na primer, podjetje Čebelnjaki potrebuje svojo spletno stran. Pri podjetju Neo-Serv preverijo ponudbo in ugotovijo, da je domena cebelnjaki.com že zasedena. Sedaj se lahko odločijo za ime cebelnjaki.si, cebelnjaki.net ali cebelnjak.com. Vse možnosti so dobre, a najverjetneje je, da si bodo .COM domeno uporabniki spleta najhitreje zapomnili.

Registracija domene cebelnjaki.si

Cebelnjaki.net bodo prej pozabljeni oziroma nadomeščeni s .COM končnico, kar pa lahko vodi k njihovi konkurenci. Najboljša ideja je, da podjetje Čebelnjaki enostavno registrira domeno s čim več različnimi končnicami in tako zaščiti svojo spletno identiteto.

Izbira imena za posameznika ima veliko opraviti z osebnimi nagnjenji oz. interesi. Za osebe, ki iščejo svoje domensko ime, je na voljo ogromno opcij, da registrirajo točno tako domeno, kot bi jo želeli, brez tipičnih .COM ali .NET končnic. Danes je na voljo veliko različnih domenskih končnic, ki lahko predstavljajo osebo, na primer .NAME ali .ME, ki so bile izdane točno v take namene.

Registracija domene

Izbrano domeno in domensko končnico lahko registrirate na dva načina. Samostojno ali preko ponudnika za spletno gostovanje. Prednosti neodvisne registracije domene je v tem, da je domena resnično čisto vaša. Z domeno upravljate vi, prav tako jo lahko prodate kadarkoli in komurkoli.

Po drugi strani pa vam bo podjetje s spletnim gostovanje vse v zvezi z domeno uredilo bliskovito hitro in vam predvsem poenostavilo sam proces registracije. Prav tako vas bodo opomnili, ko bo čas za obnovitev domene, poleg tega pa je prenos običajno brezplačen in hitro izvršen.

Registracija domene
Spletni portal

Vas zanima, kako izbrati ime domene, nad katerim čez leto ali dve ne boste razočarani? Bi radi izvedeli, katera bo prava domenska končnica za vaš novi projekt? Na spletnem portalu Registracija domene boste izvedeli vse o domenah!