Različne cene domen temeljijo na različnih domenskih končnicah (.com, .si, .org, .eu, .net…), saj so nekatere končnice cenejše od drugih. Najnižjo ceno si lahko zagotovite 1. leto – oziroma, če poleg naročite še paket gostovanja, je običajno cena še dodatno znižana.

Spremljanje ugodnostiZa nizko ceno domene je vredno redno spremljati aktualno ponudbo, sploh z akcijami različnih ponudnikov spletnih storitev. Za ime domene si je sicer dobro vzeti nekaj časa in premisliti, katera bo najboljša za vas, vendar pa je potrebno paziti, da je pred vami ne zakupi kdo drug. Zato je priporočljivo, da s samo registracijo pohitite, saj domeno nato lahko še vedno prenesete k bolj ugodnemu ponudniku. Najboljši ponudnik vam bo prenos izbrane domene omogočil brezplačno, večina domenskih končnic (razen .SI) pa se ob prenosu avtomatsko podaljša za 1 leto. Za še dodatno znižanje cene pa lahko pri istem ponudniku zakupite še gostovanje.

Mogoče izgleda, da so cene domene že same po sebi dovolj nizke, ne glede na to, pri katerem ponudniku jih zakupite. Pa vendar se tisti, ki že več let uspešno poslujejo v internetnem okolju, dobro zavedajo, da je za večji dobiček ključno ravno nižanje fiksnih stroškov. Zato je dobro skrbno primerjati ponudbe več ponudnikov in nato izbrati najugodnejšo možnost. Morda prihranek pri eni samo domeni res ni tako velik, a če imate več spletnih strani in posledično tudi več domen, potem se prihranek na vašem računu prav gotovo pozna.

Registracija domene
Spletni portal

Vas zanima, kako izbrati ime domene, nad katerim čez leto ali dve ne boste razočarani? Bi radi izvedeli, katera bo prava domenska končnica za vaš novi projekt? Na spletnem portalu Registracija domene boste izvedeli vse o domenah!