NinjaVam je že kdo kdaj rekel, da ste pravi ninja? S tem zagotovo ni mislil nič slabega – kar spomnite se dni iz otroštva, ko ste komaj čakali dan, ko je bil na TV sporedu pretepaški film, v katerem so imele glavno vlogo ninje. Morda ste se tudi za pusta kdaj napravili v povsem zamaskiranega črnega bojevnika z mečem na hrbtu. Le komu niso pri srcu ninje, ki tako otroke kot tudi marsikaterega odraslega navdušujejo še danes?

Z izrazom ninja pa danes ne označujemo zgolj nepremagljivega zamaskiranega bojevnika. V svetu interneta in računalništva z njim marsikdaj označimo tudi nekoga, ki obvlada tisto, s čimer se ukvarja. Če se spoznate na spletno oglaševanje, bi lahko rekli, da ste oglaševalski ninja. Če vam je bolj pri srcu pisanje vsebine, pa bi lahko uporabili kar tuj izraz »content ninja«. Skratka, prav za vsako specializirano dejavnost bi zagotovo lahko poiskali ustrezno besedo, ki bi jo povezali z izrazom ninja.

Ste vedeli, da obstaja premium domena .ninja? Res je, in brez težav jo lahko registrirate tudi sami. Pa si poglejmo, koliko znaša cena pri našem najljubšem registrarju – NEOSERV. Domeno s končnico .ninja lahko registrirate že za dobrih 17 €, kar za premium domeno vsekakor ni veliko. Kar pomislite, za klasično domeno, kot je na primer .com, .net, .org ali .si, boste morali odšteti zgolj nekaj evrov manj. Razlika zares ni velika, precej večje pa bo vaše izstopanje med množico več ali manj enakih domenskih končnic.

Premium domena - .ninja

Opozorite nase in uporabnikom spleta dajte že na samem začetku vedeti, da ste pravi ninja in da se odlično spoznate na svoje področje. Zamislite si naslednji scenarij. Ko bo nekdo v Google vpisal »nasveti za spletno oglaševanje« ali kaj podobnega, in ko bo v množici zadetkov zagledal domeno s končnico .ninja, bo prav gotovo kliknil nanjo. Ali vi ne bi?

In kako se domena .ninja obnese v spletnem iskalniku Google? Po besedah Googla povsem enako, kot druge domenske končnice (.com, .net, …). Dejstvo sicer je, da na domeno .ninja med brskanjem spleta naletimo zelo redko, a razlog za to je drugje. Premium domen je namreč registriranih mnogo manj kot klasičnih generičnih in nacionalnih, zato ne preseneča, da je njihova opaznost manjša. Naj to ne bo razlog, ki bi vas odvrnil od investicije v vse bolj priljubljeno domeno .ninja.

Registracija domene
Spletni portal

Vas zanima, kako izbrati ime domene, nad katerim čez leto ali dve ne boste razočarani? Bi radi izvedeli, katera bo prava domenska končnica za vaš novi projekt? Na spletnem portalu Registracija domene boste izvedeli vse o domenah!